Kategorier

Kundvagn  

Inga produkter

Frakt 0 SEK
Totalt 0 SEK

Till kassan

Gilla oss på Facebook

www.payson.se

Om Zeal

Det började med en diskussion i en mammagrupp och slutade med ett helt företag.

Som mamma till tre barn har jag deltagit i flera olika mammagrupper där samtalsämnena varit ungefär desamma: amning, mjölkstockning, diskretion, kläder som sitter för tajt över bysten och konsten att som nyförlöst klä sig elegant och ledigt – helst i ett och samma plagg. Och inte minst: varför måste det lysa ”amningströja” om amningsplaggen?

Jag upptäckte snart att nyförlösta mammor har ungefär samma önskemål – ändå har det saknats plagg som motsvarar dessa krav. Tills nu.

Efter mitt tredje barn tänkte jag helt enkelt att det här kan göras bättre. Mitt tankearbete satte igång och sommaren 2012 kan jag glad och stolt presentera en helt ny generation amningskläder!

 

Klädmärket Zeal of Sweden

Jag som har grundat företaget heter Helena Melin och min passion är att skapa sköna, klassiska, ekologiska plagg i bästa material – de ska falla snyggt och de ska inte se ut som amningsplagg. Förutom basplaggen kommer även plagg för festligare tillfällen.

Zeal of Swedens första kollektion har fått namnet ”be boobelicious”.

Jag är redan förvånad. Visst hade jag hoppats att ammande kvinnor skulle uppskatta de mjuka plaggen och den nya tekniken med bröstlappen på insidan, men inte hade jag i min vildaste fantasi kunnat gissa att kvinnor som inte ammar också skulle köpa plaggen och stolt bära dem!

”De sitter så snyggt och vaddå, man kan väl klippa bort bröstlappen om man vill” sa en kvinna och en annan tillade ”Absolut! Det här materialet är helt enkelt för mjukt och skönt för att bara vara förbehållet de som ammar!”

Kommentarerna har fått mig att börja skissa på en lösning för att kunna knäppa loss ”bröstlappen” på insidan när amningstiden är över och därmed ge plaggen utökad livslängd. För länge håller de. Men nu till att börja med är lappen fastsydd och får väl klippas bort om man inte vill ha den... Min primära tanke är ju trots allt att ammande ska bära Zeal kläder med stolthet och något finurligt i blicken: Att själva amningsfunktionen finns där, utan att synas.

 

Mjukare än bomull

Flertalet plagg tillverkas av underbar bambu. Bambu låter kanske hårt, men bambufibrerna är finvävda och därmed är Zeals tröjor och linnen mjukare än bomull! Dessutom är vår bambuväv utan kemikalier, antibakteriell och tempererad för att vara så behaglig mot kroppen som det någonsin går.

För att värna om miljön tillverkas alla plagg i Europa.

 

Namnet Zeal of Sweden

Zeal är en lek med det engelska ordet seal som betyder försegla. Men stavat med z betyder zeal också passion, entusiasm och iver. Och det är exakt så jag känner inför tanken att hjälpa fler ammande mammor att känna sig fina och fria! Jag hoppas verkligen att ditt nya Zeal-plagg kommer att innebära mycket glädje under lång tid!

 

Be boobelicious!


Design: Shiki AB