Kategorier

Kundvagn  

Inga produkter

Frakt 0 SEK
Totalt 0 SEK

Till kassan

Gilla oss på Facebook

www.payson.se

Miljö och material

Vi värnar om kommande generationer och ett aktivt och medvetet miljötänkande är därför ett ledord för Zeal of Sweden.

Zeal of Sweden väljer alltid  så miljövänliga material som möjligt i både våra plagg och emballage. All tillverkning sker i Europa, för att undvika långa transporter.

Nedan kan du läsa mer om de material som vi har valt att arbeta med:

Bambu

Låter hårt och frasigt kanske, men är mjukare än bomull! Tack vare sina runda och mjuka fibrer är bambu bra för dig med känslig och lättirriterad hud. Bambu är naturligt antibakteriell och antisvampbildande. Detta gör att plaggen inte luktar och håller sig fräscha länge. Bambu har tre till fyra gånger så hög absorptionsförmåga jämfört med bomull och andas väldigt bra, vilket gör att bambukläder släpper igenom svett och fukt så att kroppen hålls torr, samtidigt som plagget känns svalt när det är varmt och värmer när det är kallt.

Bambukläder är antistatiska. Detta gör att plagget sitter bra utan att klistra sig mot huden.
Det är lätt att tvätta och torkar fort. Vid tvätt i varmt vatten krymper och skrynklar det väldigt lite. Plaggen är UV-resistenta och skyddar dig med upp till 98% från UV-strålningen. Bambutyg är slitstarkt och ett bra miljöval eftersom bambun är "självförsörjande" när den växer, det vill säga att den varken behöver konstbevattnas och växer snabbt utan att man tvingas tillsätta kemikalier. Bambun binder mer koldioxid och avger betydligt mer syre, vilket har en positiv växthuseffekt. När bambun skördas tas inte roten bort utan den fortsätter att skjuta nya skott och förhindrar jorderosion genom sitt rotverk. Dessutom genererar bambun tio gånger mer material per odlingsyta jämfört med traditionell bomull.

Kläder av bambu är dessutom 100% nedbrytningsbara.

För oss var det därför självklart att välja detta material till våra amningströjor och linnen, trots att det kostar lite mer.

Viskos

Viskos är en naturlig konstfiber bestående av grundmaterialet cellulosa från gran eller andra träd. Materialet är behagligt att ha på sig och har utmärkta hygien- och färgegenskaper, andas och är mjukt och följsamt. I vått tillstånd är viskos ömtåligt och blir lite hårt, var därför aktsam om plaggen i vått tillstånd och följ alltid tvättrådet.


Design: Shiki AB